SPINNING® je indoor-cyclingový program ideální pro udržení a zlepšení kondice jednoduchým a zábavným způsobem. SPINNING® je velice účinný pomocník při hubnutí, na jedné lekci spálíte 400 až 600 kcal. Celou SPINNING jízdu si můžete naplánovat i individuálně dle vaší tepové frekvence a cíle, kterého chcete tréninkem dosáhnout. V současnosti je SPINNING® pro většinu aktivních a profesionálních sportovců samozřejmou součástí tréninku. SPINNING® je nenáročný na koordinaci pohybů a nezatěžuje kloubní systém. Dochází k celkovému procvičení svalů nohou a hýždí, ale také paží a trupu.

Profesionální SPINNING® lekce

Lekce probíhají po vedením zkušených lektorů (držitelé certifikátu J.G.S.I.) na stacionárních kolech – SPINNER®ech. Tempo určuje motivační hudební doprovod. Každý jezdec si volí zátěž sám dle svých možností. Standardní lekce trvá 60 min. Po krátkém zahřátí následuje aktivní část, která je zakončena protažením celého těla.

Styly

Instruktor si na každou lekci připravuje svůj vlastní profil tratě, který je složen z těchto stylů: ROVINA (v sedle), RUNNING (ze sedla), KOPEC (v sedle), KOPEC (ze sedla) a SKOKY (střídání polohy v sedle a ze sedla).